Toiminnankuvauskertomus 2018

NOBODY ́S DOG TOIMINNANKUVAUSKERTOMUS 2018

Nobodys Dog ry on tammikuussa 2012 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys.
Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa kodittomia koiria Serbiassa, turvata ja ylläpitää koirien elämää tarhoilla ja adoptoimalla näitä koiria mahdollisuuksien mukaan Suomeen.
Yhdistys pystyi viimeisimmän rahankeräysluvan ansiosta keräämään jatkuvilla keräyksillä ja projektikeräyksillä varoja streilointeihin, ruokaan ja koirankoppeihin, lääkkeisiin, sekä yksittäisten koirien tuonti- ja lääkintäkulujen kattamiseen Suomessa.

Etsimme eri tarhoilla eläville koirille Suomesta koteja- niihin kuuluu Serbiassa muun muassa Becej`n kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2007), Zabalj ́n kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2011), Zrenjanin kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2004), Vrbas ́in kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2007) sekä Djurdjevon (perustettu v. 1997) yksityinen eläinsuojelukeskus joka pelastaa huonokuntoisia koiria toisilta tarhoilta Serbiassa. Unkarissa toimivan Noé-tarhan koirien adoptointiin on aloitettu prosessi tuontilupien saamiseksi.
Serbiassa on satojatuhansia kodittomia koiria ja tarhoilla avuntarve on suuri.

Serbiassa

yhdistyksemme tukee tarhoilla koirien hoitokuluja seuraavasti:

Eläinlääkäri- ja lääkintäkulut, steriloinnit ja kastroinnit, sydänmatotestit, sisä- ja ulkoloishäädöt, rokotukset, EU:n valmistelukulut adoptoitia varten sekä muut hoitokulut. Ruokakuluja, laadukkaampaa huolenpitoa tarhalla, aitausten ja koirien suojien ja koppien rakentamisia, sekä muita tarvittavia toimenpiteitä koirien elinolosuhteiden parantamiseksi.
Viemme Suomesta pienimuotoisesti tavaralahjoituksia Serbian koiratarhoille.

Vuonna 2018 Becejn tarhan koirat hoidettiin kevät- ja syyskaudella ulkoloishäädöillä sekä madotettiin keväällä kahden muun tarhan lisäksi. Tarhan koirat testattiin sydänmatoloista vastaan ja tartunnan saaneet koirat lääkittiin ja osallistuimme sterilointikuluihin.
Yhteistyötarhoilla osallistuttiin koirien eläinlääkärikulujen , Eu:hun valmistelukulujen sekä muiden lääkinnällisten kulujen kattamiseen.

Osallistuimme taas Monica Bruknerin eläinsuojelujärjestön kautta koiratarhojen talviruoka-keräykseen 3000 eurolla ja sterilointikampanjaan 8879eurolla(335 eläintä).

Suomessa

Mainostamme yhdistyksemme sivuja googlemainonnalla ja tapahtumissa, ja osallistuimme 2018 esimerkiksi seuraaviin tapahtumiin Suomessa, jotta ihmisten tietoisuus lisääntyisi Serbian kodittomien koirien tilanteesta. Myymme tukituotteina tapahtumissa ja netissä logolla varustettuja kangaskasseja, koirahuiveja, T-paitoja ja huppareita.

–  Rajasaaren koirapuistossa koirapuistoilutapahtuma ja keskuspuiston koirakävely
–  hyväntekeväisyyshuutokaupoilla

-Koiraystävien Kevätkimara-tapahtumalla

-Ravintolapäivässä
–  MaailmaKylässä-festivaaleilla
–  Joulupuoti -myyjäisissä, jossa pidimme arpajaiset ja myimme käsitöitä ja herkkuja.

Kävimme 2018 kotikäynneillä adoptoijaehdokkaiden luona. Tapaamisessa käymme läpi adoptiosopimuksen ja kirjalliset kotiuttamisohjeet sekä varmistamme kodin sopivaksi kyseiselle koiralle. Tarjoamme adoptoijille tietoa, tukea ja ohjeistusta adoptoidun koiran hyvän elämän turvaamiseen.
Vuonna 2018 Serbiasta adoptoitui yhdistyksemme kautta 50 koiraa.

Olemme mukana 2018 perustetun Responsible Rescue- kattojärjestön jäsenenä joka jakaa tietoa ja kehittää rescueyhdistysten yhteistoimintaa koko Suomessa.

Yhdistys rahoittaa toimintaansa tavara- ja rahalahjoituksilla, jäsenmaksuilla, kirpputoreilla ja tapahtumatuotoilla.

Rahankeräysluvan saatuamme olemme aloittaneet pysyvän keräyksen sterilointeja, ruokaa ja muita projektikeräyksiä varten. Mainostamme näitä keräyksiä sekä sivuillamme että Facebook -ryhmässämme. Keräämme varoja myös koirien tuontikustannuksiin. Olemme myös projektimuotoisesti keränneet varoja eläinlääkärilaskuihin sekä yksittäisten, tarhaolosuhteista eniten kärsivien koirien tuontikustannuksia varten Suomeen.

Lisää tietoa toiminnasta löytyy www.serbiankodittomatkoirat.fi – sivuilta ja facebookista Nobody ́s Dog ryhmästä.