Toimintasuunnitelma 2016, Toiminnankuvaus 2015

NOBODYS DOG RY:N TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Nobodys Dog ry on tammikuussa 2012 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys.

Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa kodittomia koiria Serbiassa, turvata ja ylläpitää koirien elämää tarhalla, sekä adoptoimalla näitä koiria mahdollisuuksien mukaan Suomeen.

Olemme aloittaneet myös yhteistyön Unkarissa kaksikymmentä vuotta toimineen yksityisen  eläinsuojelukeskus Noé:n kanssa pyrkimyksenä tukea heidän työtään kodittomien eläinten auttamiseksi ja adoptoida tällä tarhalla asuvia koiria Suomeen.

Serbiassa on satoja tuhansia kodittomia koiria ja tarhoilla avuntarve on suuri.
Käymme omakustanteisesti Serbiassa tarhoilla auttamassa muutamia kertoja vuodessa. Matkojen yhteydessä vierailemme myös Noé:n tarhalla Unkarissa.

Yhdistyksen toimintaa on helpottanut rahankeräyslupa, jolloin varainkeruu on mahdollistunut  projektirakenteiseksi ja näin voimme auttaa useita julkisia ja yksityisiä koiratarhoja Serbiassa.

Etsimme eri tarhoilla eläville koirille Suomesta koteja- niihin kuuluu Serbiassa muun muassa Becej`n kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2007), Zabalj´n kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2011), Zrenjanin kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2004), Vrbas´in kunnallinen koiratarha (perustettu v. 2007) sekä Djurdjevon (perustettu v. 1997) yksityinen eläinsuojelukeskus joka pelastaa huonokuntoisia koiria toisilta tarhoilta Serbiassa. Pyrimme myös löytämään koteja Noé-tarhan koirille Unkarista.

Toukokuuhun 2016 mennessä olemme 8.10.2015 myönnetyllä rahankeräysluvalla:

 • ostaneet 2100 eurolla ruokaa serbialaisille kodittomille koirille useilla eri tarhoilla
 • ostaneet tarhoille koirankoppeja 200 eurolla
 • projektikoirakeräys Lara, Mira, Pretty tuontikuluihin keränneet yhteensä 1729 euroa ja koirat ovat saapuneet suomeen
 • projektikeräys Koirien energiageelille ja puhdistusaine Virkonille vietäväksi Serbian tarhoille 544,30 euroa, on toteutettu

Serbiassa

yhdistyksemme kerää jatkossakin rahankeräysluvalla tarhoille varoja sterilointeihin,ruokaan ja koirankoppeihin. Lahjoituksilla autamme myös sairaiden ja laiminlyötyjen koirien eläinlääkinnällisessä hoidossa ja tuemme tarhakoirien lääkitystä, sisä- ja ulkoloishäätöjä, rokotuksia. Tuemme koirien laadukkaampaa huolenpitoa tarhoilla, aitausten, koirien suojien ja koirankoppien rakentamisia, sekä muita tarvittavia toimenpiteitä koirien elinolosuhteiden parantamiseksi.

Suomessa

 • keräämme varoja sterilointiprojektin kehittämiseen, tarhalla olevien koirien hyvinvoinnin lisäämiseen yllämainituin tavoin
 • Suomeen tulevien koirien tuontikustannusten kattamiseen
 • Suomeen tulevien kotihoitokoirien eläinlääkärikuluihin
 • viemme tavaralahjoituksia Suomesta Serbian koiratarhoille

Osallistumme erilaisiin tapahtumiin  Suomessa, jotta  ihmisten tietoisuus lisääntyy Serbian kodittomien koirien tilanteesta, 2016 osallistumme erilaisiin rescuekoira-tapahtumiin ja -myyjäisiin, osallistumalla:

 • Rajasaaren koirapuistossa koirapuistoilutapahtumiin
 • keväällä Koirakimara-tapahtumaan
 • Maailma Kylässä-festivaaliin
 • hyväntekeväisyyshuutokauppoihin
 • myyjäisiin ja rescuekoira-tapahtumiin
 • kirpputoreihin
 • syksyllä olevaan Rescue-päivään
 • joulumyyjäisiin

Tarjoamme adoptoijille tietoa, tukea ja ohjeistusta adoptoidun koiran onnellisen elämän turvaamiseen. Käymme kotikäynneillä omakustanteisesti adoptoijaehdokkaiden luona ja  käymme läpi adoptiosopimuksen ja kirjalliset kotiuttamisohjeet sekä varmistamme kodin sopivaksi kyseiselle koiralle. Adoptoinnin lisäksi pienimuotoinen kotihoitokoiratoiminta auttaa monia koiria löytämään adoptioperheensä Suomesta – ensisijaisesti yhdistyksemme pyrkii suoriin adoptointeihin.

Pyrimme saamaan tulevaisuudessa kaupallisentuonnin kustannuksia alemmaksi siirtymällä  rahtilennoista maantiekuljetukseen kaupallisen tuonnin ollessa tällä hetkellä yhdistyksen suurin menoerä.

Pyrimme myös saamaan sponsoreita yrityksistä ja yhdistyksistä yksityishenkilöiden lisäksi ja mm. sponsoreita Turvasiru-kannan merkintään, jokaiselle suomeen tulevalle koiralle.

Olemme mukana mahdollisen  lähitulevaisuudessa perustettavan Rescue-eläinten kattojärjestön jäsenenä, joka tulee jakamaan tietoa ja kehittämään rescueyhdistysten yhteistoimintaa Suomessa.

Yhdistys rahoittaa toimintaansa tavara- ja rahalahjoituksilla, jäsenmaksuilla, kirpputoreilla, hyväntekeväisyyshuutokaupoilla ja tapahtumatuotoilla. Nobody´s Dog sai rahankeräysluvan lokakuussa 2015 ja haemme uutta lupaa myös seuraavalle vuodelle.

Näkyvyyttä lisäämme nettisivujamme mainostamalla ja Facebook-sivuillamme. Myymme tukituotteina logolla varustettuja kangaskasseja, koirahuiveja, T-paitoja ja huppareita. Tulevan vuoden aikana on tarkoitus panostaa ja laajentaa kummikoiratoimintaa sekä eettisten lahjojen myyntiä. Pyrimme vuoden aikana myös hankkimaan lisää yhteystyökumppaneita, sponsoreita, aktiivihenkilöitä, kannatusjäseniä sekä järjestämään tapahtumia ja lisäämään näkyvyyttä.

Lisää tietoa toiminnasta löytyy www.serbiankodittomatkoirat.fi – sivuilta ja facebookista Nobody´s Dog.

_____________________________________________________________________________________________

NOBODY ´S DOG TOIMINNANKUVAUS 2015

Nobodys Dog ry on tammikuussa 2012 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys.

Yhdistyksen tarkoituksena on auttaa kodittomia koiria Serbiassa, turvata ja ylläpitää koirien elämää tarhoilla ja adoptoimalla näitä koiria mahdollisuuksien mukaan Suomeen.

Tähän asti ensisijaisesti olemme keskittäneet toiminnan Becejn kaupungin kunnalliselle koiratarhalle, sekä tapauskohtaisesti yksittäisiin Djurdjevon ja muiden koiratarhojen koiriin ja projekteihin. Becejn tarha on rakennettu 120 koiralle, tarhalla kuitenkin on pysyvästi hyljättyjä koiria 180-260.

Serbiassa on satojatuhansia kodittomia koiria ja tarhoilla avuntarve on suuri.
Olemme käyneet omakustanteisesti Serbiassa tarhoilla auttamassa 2-3 kuukauden välein.

Serbiassa

yhdistyksemme tukee tarhalla koirien hoitokuluja seuraavasti:
eläinlääkäri- ja lääkintäkulut, kastroinnit, sydänmatotestit, sisä- ja ulkoloishäädöt, rokotukset, EU:n valmistelukulut adoptoitia varten sekä muut hoitokulut. Ruokakuluja, laadukkaampaa huolenpitoa tarhalla, aitausten ja koirien suojien ja koppien rakentamisia, sekä muita tarvittavia toimenpiteitä koirien elinolosuhteiden parantamiseksi. Viemme Suomesta tavaralahjoituksia Serbian koiratarhoille.

Vuonna 2015 Becejn tarhan koirat hoidettiin kevät- , kesä- ja syyskaudella ulkoloishäädöillä sekä madotettiin puolen vuoden välein. Tarhan koirat testattiin sydänmatoloista vastaan ja tartunnan saaneet koirat lääkittiin. Lisäksi tarhalla osallistuttiin koirien eläinlääkärikulujen , Eu:hun valmistelukulujen sekä muiden lääkinnällisten kulujen kattamiseen 4223,69 euron summalla.

Suomessa

Mainostamme yhdistyksemme sivuja googlemainonnalla ja tapahtumissa, ja osallistuimme 2015 esimerkiksi seuraaviin tapahtumiin Suomessa, jotta ihmisten tietoisuus lisääntyisi Serbian kodittomien koirien tilanteesta. Myymme tukituotteina tapahtumissa ja netissä logolla varustettuja kangaskasseja, koirahuiveja, T-paitoja ja huppareita.

 • Rajasaaren koirapuistossa koirapuistoilutapahtumat
 • kirpputoreilla myymässä lahjoitettuja tavaroita koirien hyväksi
 • hyväntekeväisyyshuutokaupoilla
 • Maailma Kylässä -festivaaleilla
 • Faunatar -eläinkaupassa edustamassa yhdistystä
 • Löytökoiralauantaissa, jossa pidimme kahvilaa ja omaa ständiä
 • Joulupuoti -myyjäisissä, jossa pidimme arpajaiset ja myimme käsitöitä ja herkkuja.

Kävimme 2015 kotikäynneillä omakustanteisesti adoptoijaehdokkaiden luona. Tapaamisessa  käymme läpi adoptiosopimuksen ja kirjalliset kotiuttamisohjeet sekä varmistamme kodin sopivaksi kyseiselle koiralle. Tarjoamme adoptoijille tietoa, tukea ja ohjeistusta adoptoidun koiran onnellisen elämän turvaamiseen.

Vuonna 2015 yhdistyksemme adoptoi Suomeen 31 koiraa.