27.2.2018

Snezanan kuntoutus- keräys

Snezanan tarina: Becejn tarhan päätyöntekijä Kristina löysi pienen 1-v. mittelspitz narttu Snezanan (Snezana tarkoittaa serbiaksi Lumikkia) verisenä kadunpenkereeltä lumesta, Serbialaisen jouluaaton iltana 6.1.2017.
Kun Kristina nosti Snezanan syliinsä, se huusi kivusta. Pyhistä huolimatta Kristina sai Snezanan eläinlääkärille seuraavana aamuna. Snezana kuvattiin ja se sai vahvan kipulääkityksen. Samalla tarhalla ”auttava” ranskalainen yhdistys lupasi maksaa Snezanan kalliin kahdeksansadan euron selkäleikkauksen, mutta operaation jälkeen ilmoitti ettei sitä maksa, ja näin laittoi taas yhdistyksemme välikäteen jossa jouduimme maksumiehiksi tahtomattamme. Tämän investoinnin jälkeen ei ollut enää vaihtoehtona jättää puolustuskyvytöntä Snezanaa oman onnensa nojaan kunnallisen tarhan helvettiin, vaan sen papereita ruvettiin valmistelemaan jotta se voisi jonain päivänä adoptoitua Eu:hun.
Kirurgille Belgradiin Snezana pääsi operoitavaksi viikkoa myöhemmin onnettomuudesta jossa se magneettikuvattiin ja leikattiin- selkärangassa oli murtuma T10- T11 nikamien kohdalla. Murtuma painoi selkäydintä, mutta onneksi se ei ollut vaurioitunut. Snezanalla oli myös syvä haava selässä joka aiheutti ilmarinnan joka myös korjattiin. Kirurgi piti Snezanaa tehohoidossa praktiikallaan intensiiviseurannassa 1,5kk, jonka jälkeen se pääsi takaisin Becejhin tarhalle. Leikkauksen jälkeen ohjeena oli laittaa Snezana liikkumaan rullatuoliinsa päivittäin.
Snezanalta poistettiin muutaman kuukauden jälkeen toisessa leikkauksessa metallituki selkärangasta ja sen kuntouttaminen saattoi alkaa. Kirurgi arvioi sen jalkojen kuntoutumisen 50/50 – kummassakin jalassa oli ja on refleksitoimintaa.
 
Pitkän odottamisen jälkeen Snezana pääsi Suomeen kotihoitoon pääkaupunkiseudulle helmikuussa ´18 , jonka kautta se toivoo saavansa tukea jatkokuntoutukseensa, sekä löytävänsä ikioman kodin. Luonteeltaan Snezana on reipas, iloinen, utelias, rohkea ja avoin pieni tyttö, joka sopii seurakoiraksi perheeseen kuin perheeseen. Se on täynnä iloista elämänhalua, ja traagisesta historiastaan huolimatta se ei sääliä kaipaa. Se liikkuu rullatuolillaan reippailla lenkeillä muiden koirien kanssa (välillä toisia lenkkikaverikoiria ohitellenkin) , ja takajalkoja ja peräpäätä jumpataan useita kertoja päivittäin. Takajaloissa ei ole voimaa tai lihasmassaa, mutta refleksitoiminta on aktiivista jumppauksen yhteydessä ja välillä sen liikkuessaan itsekseen. Snezanan kanssa ollaan jo käyty Suomessa eläinlääkärissä perusterveystarkastuksessa ja pian Snezana pääsee fysioterapeutille, mutta jaloista ei vielä osaa sanoa, kuntoutuvatko ne kuinka hyvin, osittain tai jopa kokonaan.
 
Snezanalla on oma ”Kotia etsivät”-kansio sekä sivuillamme , että Facebookissa , jossa on paljon lisää kuvia, videoita ja kuulumisia: https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1787453361285912&type=3
 
Autattehan iloista, elämänhalua täynnä olevaa Snezanaa kuntoutumisessa!
Snezanalla on oma keräys alla olevilla tiedoilla:
Rahankeräyslupa on myönnetty Nobody´s Dog rylle
lupanumerolla RA/2017/203, ja on voimassa 24.2.2017-23.2.2019 koko maassa Ahvenanamaata lukuunottamatta.
Rahankeräystilimme on
FI75 5780 0720 4437 74, Snezanan omalla keräysviitteellä 12810