15.12.2019

Responsible Rescue -vastine Suomen Eläinlääkäriliiton tiedotteeseen rabieksen suhteen rescue-koirilla

  

Vastine Responsible Rescuelta eläinlääkäriliiton tiedotteeseen rabieksen suhteen rescue-koirilla: https://www.responsiblerescue.fi/vastine-1?fbclid=IwAR1UonD4XvR-8VkzikCDfNg_1AjE4PGtBRxZLm4Rp7y3gOgPvkK6zyVAIQA
Nobody´s Dogin yhdistyksen kautta adoptoitavat koirat:
Serbia on Eu:n ulkopuolinen maa, jonka takia rabies vasta-aine testi on PAKOLLINEN jokaiselle koiralle joka matkustaa Eu:hun. Koirien valmistelu lähtee siitä että niiden saapuessa tarhalle ne saavat ensimmäisen rabiesrokotuksen, mikrosirun ja passin. Rokotusten jälkeen koiralta otetaan verikoe auktorisoidun eläinlääkärin toimesta Serbian ainoaan EU:n hyväksymään laboratorioon Pasteur Institutiin, Novi Sadissa, jossa se viljellään rabies vasta-aineita varten. Kun hyväksytty tulos on saatu, koirat viettävät kolmen kuukauden karanteeniajan tarhoillaan normaalia elämää eläen. Koiran valmistelu kestää siis noin kuusi kuukautta ennenkuin se voi matkustaa Eu.hun tai Suomeen.
Vasta sen jälkeen paikallinen eläinlääkäritarkastaja voi kirjoittaa matkustaville koirille kaupallisen tuonnin sertifikaatit. Nämä sertifikaatit, koirien rabiesvasta-aine testit, passit, paperit sekä koirat tarkastetaan ensimmäisellä Eu:n rekisteröidyllä raja-asemalla rajaeläinlääkärin toimesta, sekä tullataan.
Maantiekuljetuksen yhteydessä myös välillä vielä Helsingin satamassa rajaviranomaiset tarkastavat koirat ja niiden paperit.
Serbiassa ei ole koirilla rabiesta, täältä Eviran sivujen kautta löytyvästä linkistä voit tarkastaa kaikkien Euroopan maiden tilanteen:
Eviran sivuilta löydät lisätietoa koirien tuontivaatimuksista eri maista: https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/tuonti-ja-vienti/