25.2.2019

Rahankeräyslupa

25.2.2019: Viimeisin rahankeräyslupamme on lopussa , ja kiitämme kaikkia tukijoitamme viimeisen kahden vuoden avustanne keräyksillemme- tässä yksi esimerkki koirasta, jonka henki on riippuvainen tuestanne:

Tässä kuvassa on Tupi, joka on yksi Becejn kunnallisen tarhan koirista. Tupi on nähnyt elämää oikeastaan vain tarhalla, koska se hyljättiin emonsa kanssa tarhalle kun se oli vielä pieni pentu.
Tupi oli yli kaksi vuotta tarhalla iloinen, seurallinen pieni herrasmies ,se heilutti aina häntää (ja koko pyllyä), pomppi aitauksessa edestakaisin maan ja koirankopin katon väliä kun näki meidät lähestyvän , ja haukahteli meille iloisesti tervehdykseksi aina kun tulimme sitä omaan aitaukseensa moikkaamaan. Se oli niin onnellinen kuin pieni koira voi vain olla, kun tulimme sitä rapsuttamaan ja pitämään sylissä.

Koska kunnallisen tarhan elämä Serbiassa merkitsee suurimmalle osalle niille joutuvista koirista kuoleman tuomiota, oli Tupi sinällään onnekas että se hyljättiin Becejhin jossa siitä yritettiin pitää huolta niin pitkään kuin mahdollista. Pitkään Tupi jaksoikin elämää tarhalla– Stressaava tarhaelämä rupeaa kumminkin syömään näiden koirien elämäniloa, vastustuskykyä ja mieltä , ja jossain vaiheessa myös Tupin pieni ruumis antoi periksi ja sairastui.
Onneksi Kristina , Becejn tarhan päätyöntekijä, otti yhteyttä Tupin hädästä, ja Tupi pääsi tämän näköisenä aivan viimeisellä hetkellään Monican luo tehohoitoon.
Nyt Tupi odottaa papereiden valmistumistaan jotta se voisi löytää jonain päivänä ikioman kodin kaukana siitä maasta, jossa sadattuhannet koirat kokevat saman kohtalon ihmisten toimesta.
Alkukesästä Tupi pääsee etsimään kotia Suomesta, ja toivomme että se löytäisikin pian hyvän loppuelämän kodin jossa se tuntisi turvan ja ilon, ja voisi olla taas oma huoleton itsensä.

Tällä hetkellä Becejn tarhalla useampi koira näyttää melkein yhtä huonolta kuin Tupi näytti.
Suurimpia syitä on että kunnan tarhasta vastuussa olevat tahot päättivät ”säästää rahaa” , eivätkä osta enää koirille lihaa. Nämä ULKOTARHALLA elävät koirat saavat siis syötäväkseen turvotettuja halpa-nappuloita (lahjoittanut ulkopuolinen taho) , joita jatketaan valkoisilla, vanhoilla kuivuneilla leivillä (lahjoituksina paikalliselta leipomolta) .

On se ihmeellistä että nämä jatkuvat ”säästöt” tehdään aina koirien kustannuksella tarhan omasta budjetista- mihinköhän sekin raha menee, koska näitä koiria sillä ei ainakaan auteta?Vuodesta toiseen sama kysymys painaa mieltämme.

Onneksi kumminkin ensi viikolla pääsemme pitkän odotuksen jälkeen tarhoille auttamaan, ja kiitos teidän lahjoituksien, pystymme auttamaan Becejn koiria kustantamalla niille 800 kiloa lihaa, ja tarhan noin 250 koiralle madotuslääkkeet.

Ilman teitä emme pystyisi tähän; jatkattehan siis elintärkeää tukeanne Serbian kodittomille koirille jatkossakin- kerromme heti kun saamme uuden rahankeräysluvan käyttöön!