Tule vapaaehtoiseksi

Serbian koiratarhalle voi lähteä mukaan vapaaehtoistyöhön. Tekemistä riittää laidasta laitaan, rapsuttelusta rakentamiseen!

Matkasta tarhoille ja kustannuksista

Matkamme ovat omakustanteisia, eli lennot, ruokailut ja yöpyminen maksetaan itse. Hintataso on Serbiassa Suomeen verrattuna suht alhainen, eikä majoittumisesta ja ruokailusta synny suuria kuluja. Serbian hintatason vertailemiseksi on 110 dinaaria noin 1 euron. Ruoka on maassa todella edullista, viidellä eurolla syö hyvän aterian viihtyisässä ravintolassa. Yksi yö keskustassa sijaitsevassa hotellissa maksaa noin 1000 dinaaria (eli 10 euroa).

Yksi tukemistamme koiratarhoista sijaitsee Becejn laitamilla, noin 10 minuutin automatkan päässä kaupungin keskustasta. Serbiassa vieraillessamme lähdemme tarhalle koko päiväksi, mutta vapaaehtoisena sinua ei kuitenkaan ole velvoitettu mihinkään työtuntimäärään. Tarhalla voi siis viettää aikaa ja auttaa omien mahdollisuuksien mukaan! Työtehtäviäkin löytyy laidasta laitaan.

Lydia kuvaa Beethovenia

Lydia kuvaa Beethovenia

Vapaaehtoistyöstä tarhalla

Tärkeitä askareita tarhalla ovat mm. uusien aitausten rakentaminen ja koirien asuintilojen peseminen, koirankoppien maalaaminen, siivoaminen, punkkien poisto, turkkien trimmaus ja haavanpuhdistus, koirien aktivointi ja sosiaalistaminen sekä hihnaan totuttaminen. Huom! Ruokinnan hoitaa vakituinen henkilökunta. Työtehtäviä voi valita oman kiinnostuksen ja taitojen mukaan, ja kaikki erityistaidot kannattakin tuoda esiin!

Vapaaehtoistyön tekijältä odotamme ennakkoluulotonta asennetta

Vapaaehtoistyön tekijältä vaaditaan ainoastaan ennakkoluulotonta mieltä, eikä aikaisempi kokemus koirien kanssa työskentelystä ole välttämättä ole tarpeen. Tarhan koirat ovat hyväluonteisia, eivätkä ne aiheuta vaaraa ihmiselle. Koirien aitauksissa vieraillaan monta kertaa päivässä, mutta koska henkilökuntaa on vain vähän, koirat elävät jatkuvassa hellyysvajeessa. Yksi vapaaehtoisten tärkeimmistä tehtävistä onkin rapsutella, silittää ja paijata! Koirat nauttivat tästä suunnattomasti, eivätkä ne koskaan tunnu saavan tarpeekseen ihmisen huomiosta.

Kysy lisää: [email protected]