Lahjoita ja tue toimintaamme

Rahankeräyslupa on myönnetty Nobody´s Dog rylle

lupanumerolla RA/2017/203,

ja on voimassa 24.2.2017-23.2.2019

koko maassa Ahvenanamaata lukuunottamatta.

Rahankeräystilimme on
FI75 5780 0720 4437 74

Viitenumerot:

12739 – ”Icecream kotiin” – projektikeräys (ks. linkki )

12344 – yleislahjoitus

12373 – koirien tuontikulujen tukeminen

12409 – eläinlääkärikulut ja lääkintä

12467 – kummikoirat

12438 – ruokakeräys – katsothan lisätietoa linkistä

10058 – Sterilointikampanja ,katsothan lisätietoa alta

12496 – Koirankoppi (n. 30eurolla saamme rakennettua yhden kopin)

12645 – Eettiset lahjakortit

YLEISLAHJOITUKSELLA katamme kaikki kulut joihin tarhalla ja rescue-toiminnassa joutuu varautumaan lyhyelläkin varoitusajalla.

ADOPTIOPROSESSI KULUJEN TUKEMINEN on suurin menoerä yhdistyksen kuluissa ja tähän tarvitsemme tukea kaikkien eniten. Koska Becejn tarha on kunnallinen ja sen on otettava vastaan kaikki ihmisten hylkäämät koirat, on koirien virta loputon. Vaikka Serbiassa paikalliset adoptoivat jonkin verran, ja myös pieni Ranskan Nobody´s Dog-yhdistys etsii vastaavasti koteja Ranskaan, on silti elinehto koirien selviämisen suhteen että niitä saadaan adoptoitua myös Suomeen. Muuten tarha täyttyy ja elinolosuhteet tulevat mahdottomiksi koirille siellä selvitä.

Serbia on Eu:n ulkopuolinen maa ja siksi kustannukset maahantuontiin ovat moninkertaisesti korkeammat kuin Eu: n sisällä toimivien yhdistysten vastaavat kulut. Koirien valmistelukustannukset ovat 170€ /koira. Eviran rajaeläinlääkärit tarkastavat jokaisen Suomeen saapuvan koiran Helsinki-Vantaan lentokentällä; rajaeläinlääkärintarkastus on 146 euroa /koira. Rahtilentokulut ovat erittäin kalliit, ja esimerkiksi keskikokoisen koiran (20kg) lentolippu on noin 500-600euroa. Lisäksi Swisscargon välikäsittelymaksut, tullausmaksut ja alv kuuluvat koirien tuontikustannuksiin jotka ovat yhteensä useita satoja euroja per lähetys, oli koiria sitten kaksi tai kymmenen. Adoptoijat tukevat siis koirien tuontia noin 40-60 prosentilla kokonaistuontikustannuksista adoptointikulukorvauksella, mutta loppu jää yhdistyksen maksettavaksi.

STERILOINTIKAMPANJA  on yksi tärkeimmistä keräyksistämme Serbian kodittomien koirien auttamiseksi- yhdelläkin steriloinnilla tuet tuhansien koirien syntymättömyyttä, laiminlyöntiä ja tarpeetonta, kivuliasta kuolemaa jota tapahtuu tuhansittain joka päivä ympäri Serbiaa. Yhden  nartun sterilointi maksaa vain 35 euroa.

ELÄINLÄÄKÄRIN KULUT JA LÄÄKINTÄ Joskus tarhalle päätyvät koirat ovat pelastettu aivan hirvittävistä elinolosuhteista jossa niitä on pahoinpidelty fyysisesti niin pahoin että eläinlääkärin pikainen apu on ehdoton elämän pelastamiseksi; myös sairaita koiria tulee usein. Pennut, joita hyljätään tarhalle kasoittain ovat matoisia ja heikkoja, ja tarvitsevat välillä erityishoitoa selvitäkseen aikuisia heikommalla vastustuskyvyllään..Ulko- ja sisäloishäädöt, lääkintä ja seriloinnit ovat kaikki tarhalla säännöllisesti tapahtuvia eläinlääkinnällisiä kustannuksia.

RUOKAKERÄYS Tarhoilla koirat syövät pääasiallisesti ”jämäjauhelihaa” paikallisilta teurastamoilta ja kuivanappulaa. Sen lisäksi ruokaa ”jatketaan” valkoisella ranskanleivällä, jota saadaan leipomoista kuivuneina, ylijääneinä koppuroina jotka vedellä turvotetaan pehmeäksi soosiksi. Talviaikaan koirat syövät kaksinkertaisesti kesään verrattuna ulkotarhaolosuhteissa selvitäkseen. Koirat syövät talvella nappulaa noin 50 kiloa päivässä 180koiran tarhalla ja tarvitsevat tukeasi selvitäkseen talvesta.

KUMMIKOIRAT Monet koirat tarvitsevat erityistä tukea selvitäkseen. Osa kummikoirista etsii kotia, toiset elävät tarhalla koko elämänsä. Toiset tarvitsevat lisätukea eläinlääkärinkustannuksiin. Pennut tarvitsevat erityistukea ruokaan, emonmaidonkorvikkeeseen ja lääkinnällisiin kustannuksiin.

Kiitos teille , olemme riippuvaisia tuestanne!