Tinka-mummo etsii eläkekotia -erikoisadoptio-

Unknown breed

      

Tinka on +10v. pikkuinen, aika reipas mummo, joka etsii eläkekotia!  Tinka on elänyt suurimman osan elämästään yksityisellä tarhalla Etelä-Serbiassa, johon se pääsi turvaan jäätyään junan alle. Sen takia sen toisesta takatassusta puuttuu varpaat. Tinka liikkuu hyvin kolmella ja puolella jalallaan, mutta toivoo pääsevänsä kotiin jossa sitä pidetään seurakoirana, ja tehdään pieniä rauhallisia lenkkejä- tai että kodissa on tarpeeksi iso oma piha jossa Tinka pääsee liikkumaan tarpeeksi.
Tinka on sosiaalinen niin koirien kuin ihmistenkin kanssa, ja etsimme sille ensisijaisesti kotia rauhallisessa ympäristössä ilman pieniä lapsia. Pieni Tinka on noin 6 kiloinen.
Tinkan kansiossa on myös muutama kuva sen tarhalta jossa vierailimme vuosi sitten.
Etelä-Serbiassa on enemmän köyhyyttä ja korruptiota verrattuna Pohjoiseen ja sen takia myös vielä enemmän hyljättyjä koiria.
Tinkan tarhaa ylläpitää yksityinen, eläkkeellä oleva nainen, joka saa pientä tukea vain yksityisiltä lahjoittajilta- eli puitteet ovat todella alkeelliset. Tarha on rakennettu hyljätyn tehtaan pihalle jonka rauniot muistuttavat sodasta.
Koirien poispääsy elävänä näiltä tarhoilta on käytännössä mahdotonta, parhaimmillaan ehkä yksi viidestäsadasta adoptoituu- loput eivät pääse ikinä pois. Tinkan tarhalla koirat ovat sentään lähtökohtaisesti turvassa ja niistä yritetään huolehtia parhaan mukaan.
Tinkan tarha on yksi tarhoista, johon Monican ja yhdistyksemme yhteisruokakeräyksen kautta menee vuoden lopussa taas teidän lahjoittamina koko talven ruokavarat koirille, jotka eivät ilman tätä apua selviäisi kylmän kauden yli.
Tinka on tulossa Suomeen syyskuussa ja adoptiosta kiinnostuneille pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen [email protected] .
Tinka on Suomeen tullessaan rajaeläinlääkärin tarkastama, steriloitu, sirutettu, rokotettu, ulko-ja sisäloishäädetty ja merkitty Tracesiin.

Posted by Jenni Liukkonen on Monday, 9 July 2018