Tinka-mummo on adoptoitunut kotihoidon kautta

Unknown breed

      

     

Tinka on n. 10v. pikkuinen pullea mummo, joka etsii eläkepäivien kotiaan!
Tinka on elänyt suurimman osan elämästään yksityisellä tarhalla Etelä-Serbiassa, johon se pääsi turvaan jäätyään junan alle. Sen takia sen toisesta takatassusta puuttuu varpaat. Tinka liikkuu hyvin kolmella ja puolella jalallaan, mutta toivoo pääsevänsä kotiin jossa sitä pidetään seurakoirana, ja tehdään pieniä rauhallisia lenkkejä- tai että kodissa on tarpeeksi iso oma piha jossa Tinka pääsee liikkumaan .  

Tinka rakastaa eniten torkkumista ja ruokaa, Suomeen tullessaan se oli kovin allapäin ja on hieman piristynyt kotihoidon turvassa-pian tehtävä hammashoito auttaa varmasti myös tämän asian suhteen- hammashoitoa ei koirille Serbiassa pahemmin ole, ja näinkin vanhan koiran hampaat ovat päässeet kurjaan kuntoon. Tinka on sosiaalinen ja kiltti niin koirien kuin ihmistenkin kanssa, ja etsimme sille ensisijaisesti kotia rauhallisessa ympäristössä ilman pieniä lapsia , tai rauhallisten lasten perheessä. Pieni Tinka on vielä hieman ylipainoinen, ja nyt noin 10 kiloa. Matalaenerginen.

Tinkan kansiossa on myös muutama kuva sen tarhalta jossa vierailimme vuosi sitten.
Etelä-Serbiassa on enemmän köyhyyttä ja korruptiota verrattuna Pohjoiseen ja sen takia myös vielä enemmän hyljättyjä koiria.
Tinkan tarhaa ylläpitää yksityinen, eläkkeellä oleva nainen, joka saa pientä tukea vain yksityisiltä lahjoittajilta- eli puitteet ovat todella alkeelliset. Tarha on rakennettu hyljätyn tehtaan pihalle jonka rauniot muistuttavat sodasta.
Koirien poispääsy elävänä näiltä tarhoilta on käytännössä mahdotonta, parhaimmillaan ehkä yksi viidestäsadasta adoptoituu- loput eivät pääse ikinä pois. Tinkan tarhalla koirat ovat sentään lähtökohtaisesti turvassa ja niistä yritetään huolehtia parhaan mukaan.
Tinkan tarha on yksi tarhoista, johon Monican ja yhdistyksemme yhteisruokakeräyksen kautta menee vuoden lopussa taas teidän lahjoittamina koko talven ruokavarat koirille, jotka eivät ilman tätä apua selviäisi kylmän kauden yli.
Tinka pääsi pitkän odottamisen jälkeen Suomeen kotihoidon turvaan 11.9.2018. Tinkan adoptiosta kiinnostuneille pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen [email protected] .
Tinka on Suomeen tullessaan rajaeläinlääkärin tarkastama, steriloitu, sirutettu, rokotettu, ulko-ja sisäloishäädetty ja merkitty Tracesiin.

Posted by Jenni Liukkonen on Monday, 9 July 2018