Tilly, kotihoidossa Nokialla (kuntoutus)

Unknown breed

 

Helmi-maaliskuun tarha reissulla kävimme Zabajn kunnallisella tarhalla, niin kuin joka tarha reissulamme. Kunnalliset tarhat joutuvat päivittäin ottamaan ihmisten hylkäämiä koiria vastaan ja aitaukset täyttyvät ”yli” koirista. Käydessämme aitauksia läpi, moikkaamassa koiria ja tutustumassa niihin, näimme pienen, nahkaisen verinyssykän tärisevän piilossa yhdessä ison aitauksen kulmassa. Pieni Tilly oli aivan hirveässä kunnossa, se oli jo luovuttanut elämästä ja yritti pakokauhun vallassa pitää kaikki kaukana itsestään. On mahdoton kuvailla kuinka peloissaan Tilly oli, sellaista asiaa on vaikea ymmärtää ilman, että sen itse näkee.

Onneksi saimme Monican kiinni joka suostui ottamaan Tillyn luokseen. Jouduimme pyydystämään Tillyn pitkävartisella haavilla lentoboksiin kun se yritti paeta meitä paniikissa. Tilly on yksi niistä surullisimmista tapauksista joita meillä on tullut vastaan tarhoilla, tuo katse ja fyysinen kunto kertovat rajua tarinaa kuinka ihmiset laiminlyövät ja pahoipitelevät näitä eläimiä Serbiassa. Onneksi Tilly pystyttiin pelastamaan aivan sen viimeisillä hetkillä ja se on saanut nyt rauhassa parannella itseään Monican luona.

Tilly pääsee Suomeen kotihoitoon elokuussa ja rupeamme etsimään sille kotia kun se elpyy sen verran että voimme kertoa sen luonteesta enemmän, ja sen perusteella, millainen koti Tillylle olisi se paras.

Lisätietoja ja kuvia löytyy Facebookista, Nobody’s Dog – Serbian kodittomat koirat ry.

More Photos