Tilly etsii kotia, kotihoidossa Nokialla

Unknown breed

 

Helmi-maaliskuun tarha reissulla kävimme Zabajn kunnallisella tarhalla, niin kuin joka tarha reissulamme. Kunnalliset tarhat joutuvat päivittäin ottamaan ihmisten hylkäämiä koiria vastaan ja aitaukset täyttyvät ”yli” koirista. Käydessämme aitauksia läpi, moikkaamassa koiria ja tutustumassa niihin, näimme pienen, nahkaisen verinyssykän tärisevän piilossa yhdessä ison aitauksen kulmassa. Pieni Tilly oli aivan hirveässä kunnossa, se oli jo luovuttanut elämästä ja yritti pakokauhun vallassa pitää kaikki kaukana itsestään. On mahdoton kuvailla kuinka peloissaan Tilly oli, sellaista asiaa on vaikea ymmärtää ilman, että sen itse näkee.

Onneksi saimme Monican kiinni joka suostui ottamaan Tillyn luokseen. Jouduimme pyydystämään Tillyn pitkävartisella haavilla lentoboksiin kun se yritti paeta meitä paniikissa. Tilly on yksi niistä surullisimmista tapauksista joita meillä on tullut vastaan tarhoilla, tuo katse ja fyysinen kunto kertovat rajua tarinaa kuinka ihmiset laiminlyövät ja pahoipitelevät näitä eläimiä Serbiassa. Onneksi Tilly pystyttiin pelastamaan aivan sen viimeisillä hetkillä ja se on saanut nyt rauhassa parannella itseään Monican luona.

11.09.2019

Tillystä on kotihoidossa kuoriutunut hyvinkin energinen ja reipas nuori mies. Tilly ei osaa vielä nauttia ihmisten silityksistä, eikä se niitä ihmiseltä hae itse, tästä huolimatta Tilly nauttii ihmisten seurasta. Touhuaminen ja yleinen jaloissa pyöriminen on ihan parhaita juttuja, jätkä saattaa hyvinkin innostua häsläämään ympäriinsä kuin pieni raketti, kierien välillä matolla ja välillä kuonolla pökkien ihmisen nilkkoja. Jännittää alkaa vasta jos ihminen päättää reagoida näihin riemun toitotuksiin.

Tilly tulee toisten koirien kanssa toimeen hyvin, mutta on hieman epävarma kaikesta ympärillään tapahtuvasta. Koirapuistoillessa Tillylle on kelvannut kaikki kaverit kunhan alun epävarmuus on voitettu. Liian innokkaat leikkikaverit ovat hieman arveluttavia. Kotihoitopaikassa Tilly asuu tällä hetkellä yhden kissan ja neljän muun koiran kanssa, sekä näkee säännöllisesti perhepiirin muita koiria, oli kyseessä sitten uros tai narttu niin Tilly on hyvinkin sosiaalinen persoona, tästä syystä Tillylle etsitään ehdottomasti sellaista kotia josta löytyisi reipas koirakaveri seuraksi.
Tilly ei ole kovinkaan vanha, arviolta noin pari vuotias, hyvinkin aktiivinen ja jääräpäinen otus, luultavasti jackrusselmix. Tilly tarvitsee ennen kaikkea reippaan ja määrätietoisen ihmisen joka osaa ottaa huomioon surullisen taustan lisäksi myös sen, ettei Tilly enään itse muistele näitä asioita. Luonteesta kaverilta löytyy hyvin selkeästi pieni suuri terrieri joka saattaa hyvinkin omistaa koko maailman, tämä varmuus kömpii pikkuhiljaa esiin kun kotiutuminen etenee ja jännitys väistyy, joten järkyttävästä menneisyydestä huolimatta täytyy tälle kaverille osata sanoa myös ei.
Kaikenlaiset käsittelyt Tilly antaa suorittaa ongelmitta, suuhun saa katsoa, kynnet saa leikata, kylpyyn jos joutuu niin hieman surkeana tönötetään paikallaan. Tilly antaa nostaa ja muutenkin koskea, mutta selvästi jännittää tälläistä huomiota vaikka kymmenen sekuntia sitä ennen olisikin itse ollut se joka hymy korvissa vetää sikssakkia jaloissa. Tulevalta kodilta vaaditaan siis kärsivällisyyttä antaa Tillyn itse tottua meidän ihmisten vaarattomaan läsnäoloon. Tilly on kaiken kaikkiaan uskomaton persoona ja loistava esimerkki siitä, mistä kaikesta nämä eläimet voivat selvitä ja häntä viuhuen tulla joka aamu kertomaan kuinka onnellisia ovat.
31.10.2019 Tillyn kuulumisia kotihoidosta

Tillintallin, Lillynlöllyn, Tilli, Löllykkä, Tillykkä, Lilly, Lillytin, The Tilly, rakkaalla lapsella on monta nimeä vai miten se meni. Tillyn arkuus on taakse jäänyt varjo jota me ei enään kotioloissa huomata mitenkään missään, ehkä se vielä joskus kurkkaa jostain sopivan tilaisuuden tullessa vastaan. Tilly on valloittava persoona ja äärettömän leikkisä nuori mies. Meidän omat koirat ovat enimmäkseen vanhoja ja tylsiä, jos Lillyltä kysytään, mutta onneksi Kissasta sentään saa leikkiseuraa. Tilly hakee nykyään kontaktia ihmiseen paljon, varsinkin halutessaan leikkiä. Jätkä kipittää reippasti meidän isojen koirien mukana pitkätkin lenkit, tappi jaloillaan myös ne hieman vaikeammat metsäreissut, tästä syystä kaveri on ansainnut ehkä hieman erikoisen lisänimen, nimittäin retkisämpylä. Lempinimiä Tillyllä on jo pitkä liuta, eikä kaikki päässyt vielä edes tähän tekstiin. Pakkohan näin suurella persoonalla on olla useampi nimikin!

Tilly on Suomeen tullessaan rajaeläinlääkärin tarkastama, kastoroitu, rokotettu, tautitestattu, sirutettu, sisä- ja ulkoloishäädetty sekä merkitty Tracesiin.
Katso Tillyn albumi facebookista! https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2425823584115550&type=3

Lisätietoja ja kuvia löytyy Facebookista, Nobody’s Dog – Serbian kodittomat koirat ry.

More Photos