Oemi – saattohoidossa, mennyt koirien taivaisiin 17.1.2020.

Unknown breed

Oemi (Linka) hyljättiin Becejn tarhalle lähempänä viidentoista vuoden ikää , ja se oli aivan hirveässä kunnossa. Oemi oli pelkkää luuta ja nahkaa pienen sotkuisen turkin alla. Kristina Becejn tarhalla piti mummosta niin hyvää huolta kun pystyi mutta kunnallisen tarhan kapasiteetti ei riitä tällaisten puolustuskyvyttömien senioreiden hengen turvaamiseen tai sen ylläpitoon.

Oemi on ensimmäinen saattohoitoon Suomeen, aktiivimme kotiin tullut koira.
Oemi on niin vanha että sillä ei ole enää paljoa aikaa, jonka takia emme etsi sille enää uutta kotia.
On suoranainen ihme että tämä pieni, hauras, niin rakastettava mummulainen selvisi hylkäämisen ja laiminlyönnin, papereiden valmistelut, monen kuukauden odottamiset, kunnalliset tarhat ja sen uskomattoman määrän stressiä mitä edellä mainitut sille ovat aiheuttaneet, ja selvisi siihen pisteeseen asti tuossa maassa, että kaksi viikkoa sitten se pääsi Suomeen lentokummin kanssa matkaten. Sitäkin suuremmalla syyllä se ansaitsee nyt saada hyvät viimeiset päivänsä huolehdittuna oman kodin lämmössä ja turvassa.

Puoli vuotta sitten Monica suostui ottamaan Oemin Serbiassa eläinsuojelukeskukseensa toisen seniorikoiran kanssa (joka menehtyi vanhaan ikään ennen kuin ehdimme saada sen Suomeen), ja tänä Monicalla olo-aikanaan Oemi joutui myös Serbiassa 24h tehohoitoon paikalliseen eläinsairaalaan huonon kuntonsa takia. Se oli pelkkää luuta ja nahkaa, painoa oli noin viisi kiloa kun sitä olisi pitänyt olla 8-9 kiloa, ja sen ruokahalu sekä yleiskunto olivat huonot.
Tehohoito onneksi auttoi ja Oemin vointi rupesi Monican luona pikkuhiljaa kohoamaan. Olemme niin onnellisia Oemin puolesta että se pelastui.

Oemin valmistelu- ja tuontikulut, sekä ylläpito maksavat yhdistyksellemme useamman sataa euroa, ja pyytäisimme teitä osallistumaan näiden kustannusten auttamiseen kummin ominaisuuksissa Oemin & Mimin tukituote-myyjäisiin, jonka järjestämme Facebookiin tällä viikolla.

Lisää kuvia ja videoita löytyy Facebookista, Nobody’s Dog – Serbian kodittomat koirat ry.

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2425819710782604&type=3