Max, adoptoitunut kotihoidon kautta.

Unknown breed

Max on noin 5 vuotias herrasmies, ja nimenomaan herrasmies.
Max on luonteeltaan poikkeuksellisen hyväntahtoinen, kiltti ja ottaa kaikki uudet ihmiset vastaan ystävällisesti, mutta rauhallisesti häntää heiluttaen ilman turhia hötkyilyjä. Näin herra suhtautuu myös koira-kavereihin ja kun jonkun kanssa oikein synkkaa, niin laitetaan leikiksi.
Max on luonteeltaan keski-energinen ja sille etsitään kotia jossa käydään pitkillä hihnalenkeillä yhdessä ja jossa saa touhuta omien ihmisten kanssa, Max rakastaa kaikenlaisia leluja ja pallo leikkejä. Innostuessaan Max nappaa lelun suuhunsa ja tulee häntä heiluen vastaan, esimerkiksi ihmisten tullessa töistä kotiin.

Kotihoitoperheessä Max asuu neljän muun koiran kanssa, kahden nartun ja kahden uroksen, herra tulee toimeen ongelmitta kaikkien kanssa. Kissa talouteen tätä kaveria ei voi suositella sillä kotihoitoperheen kissaan ei olla totuttu vielä viikkojenkaan jälkeen ollenkaan. Maxia on käytetty metsästykseen ja on riistaviettinen. Max sopii oikein hyvin myös esimerkiksi kiltti lapsiseen perheeseen.

Maxin historiaa Serbiassa:
Max on syntynyt Serbiassa ja sitä on käytetty metsäsätyskoirana Monte Negrossa. Kun Maxia ei ”enää tarvittu”, tuotiin se takaisin Serbiaan. Maxiin tarttui Monte Negrossa eläessään leishmanioosi (välittäjänä leishmanioosissa on Välimeren alueella elävä hietasääski). Max on ensimmäinen leishmania-positiivinen koira joka etsii tulevaisuudessa yhdistyksemme kautta kotia (kaikki Serbiassa tähän asti laboratorio-olosuhteissa tehdyt testit koirille ovat olleet negatiivisia). Maxin leishmanioosi on ollut stabiili ja oireeton loppukesään 2019 asti, ja näillä tiedoilla sovimme vajaa puoli vuotta sitten Serbian yhteistyökumppaneittemme kanssa että se voi tulla Suomeen etsimään omaa kotia.

Maxin leishmania-testien arvot ovat olleet lähellä Serbiassa negatiivisen tuloksen raja-arvoja- Maxilla on otettu Serbiassa säännöllisesti leishmania-arvot viimeiseltä puoleltatoista vuodelta ja sen tiedetty terveyshistoria on ollut aina hyvä.
Tapasimme Maxin toukokuun ´19 tarhamatkallamme ensimmäistä kertaa, ja se oli täysin terve, hyväkuntoinen ja iloinen oma itsensä. Ikävä kyllä leishmania aktivoitui loppukesästä, ja kun tapasimme Maxin tarhalla elokuussa, oli sille tullut mietoja iho-oireita.
Suomeen päästyään veimme Maxin eläinlääkäriin koska iho-oireet rupesivat Suomeen saavuttua voimistumaan ja liikkumisesta tuli jäykempää. Lääkärissä otettiin leishmania-arvot ja aloitettiin lääkitys.

Sitten kun leishmania-lääkekuuri on saatu loppuun, Max on saatu takaisin omiin raja-arvoihinsa, ja eläinlääkäri saa todettua tilanteen jälleen Maxin terveydentilan suhteen stabiiliksi, rupeaa Max-herra etsimään kotia erikoisadoptointina.
Suurin osa leishmania-positiivisista koirista elää Suomessa onnellista, normaalia elämää. Erikoisadoptiolla (adoptiomaksu on pienempi kuin normaalissa adoptiossa) haluamme tukea Maxin mahdollisuutta löytää hyvä koti, koska sen tämä erittäin kultainen poika ansaitsee. Adoptoijan vastuulla tulee olemaan Maxin säännöllinen leishmania-arvojen tarkastaminen (noin puolen vuoden välein tai harvemmin, riippuen eläinlääkäristä).

More Photos