Fred -kotihoidossa Kotkassa.

Unknown breed

Sokea, noin kolme vuotias Fred pelastui kunnalliselta tarhalta Monican eläinsuojelukeskukseen hirveässä fyysisessä kunnossa, aliravittuna, turkki likaisilla rastoilla, iho tulehtunut ja puklasi tuntemattomasta syystä. Joulukuun 4. Fred matkasi Suomeen kotihoitoon ensin saamaan hoitoa fyysisiin vaivoihinsa ja sitten kun ne oli hoidettu, etsimään omaa kotia Suomesta.

Fred on luonteeltaan mitä kultaisin, kiltein poika ja ansaitsee saada rakastavan kodin turvan. Se on hyvin pehmeä luonteinen, säyseä ja ystävällinen jokaiselle luontokappaleelle maailmassa.
Fred on hyvin kultaisen noutajan tyyppinen niin luonteeltaan kuin ulkonäöltään ja painoa sillä on noin 23 kiloa.

Ensimmäiset Fredin kansion kuvat ja video on otettu elokuun reissultamme, jossa aina hyväntuulinen Fred on iloinen oma itsensä. Sittemmin ikävä kyllä Fred rupesi tarhalla taantumaan ja se oli aika surullinen ja hieman hukassa. Suomeen päästyään parin päivän ihmettelyn jälkeen sen elämänilo on palautunut ja se on taas oma onnellinen hömpöttävä itsensä.

Serbiassa sen silmistä oli diagnosoitu kaihi, ja Suomeen päästyään se pääsi ensin eläinlääkärille perustarkastukseen, sekä erikoissilmälääkärille Evidensian Apexiin lisädiagnoosiin.
Kummassakin sen silmässä on vaurio, toisessa (oikeassa) todennäköisesti synnynnäinen, ei-leikattavissa oleva harmaakaihi, ja toisessa, vasemmassa silmässä on harmaakaihi.

Vaikka alkuperäinen suunnitelma oli leikata Fredin toinen silmä, Eläinlääkäreiden suosituksesta sitä ei leikata laajentuneen ruokatorven takia. Fred näkee kummallakin silmällä jonkin verran paitsi pimeällä. Silmätippoja Fred tarvitsee silmiinsä lopun elämäänsä (noin 10 euroa/pullo, joka riittää yli kuukaudeksi), jotka takaavat ettei silmissä tapahdu taantumista eikä sillä ole niissä kipuja. Fredin ruokavalio koostuu erikoistuoreruoasta, riisistä ja raejuustosta, ja tällä ruokavaliolla sen puklauttelut ovat jääneet lähes kokonaan pois (95%) ja ruoka sekä vesi astia ovat korotetulla alustalla. Nämä ovat edellytyksiä myös tulevassa adoptiokodissa.
Fred tarvitsee kiltin koirakaverin tulevassa adoptiokodissaan, josta saa turvaa ja iloa.

Pyydämme tukeasi Fredille rahankeräystilillemme FI75 5780 0720 4437 74, viitteellä:12409 – eläinlääkärikulut ja lääkintä.

Rahankeräyslupa on myönnetty Nobody´s Dog rylle lupanumerolla RA/2019/855 ja on voimassa 11.10-2019-23.2.2021 koko maassa Ahvenanamaata lukuunottamatta.

Lisää tietoja ja kuvia löytyy Facebookista, https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2739335079431064&type=3.