Fred -kotihoidossa Kotkassa.

Unknown breed

Sokea, noin kolme vuotias Fred pelastui kunnalliselta tarhalta Monican eläinsuojelukeskukseen hirveässä fyysisessä kunnossa, aliravittuna, turkki likaisilla rastoilla, iho tulehtunut ja oksenteli vatsalaukun läppävian takia.
Joulukuun 4. päivänä Fred matkasi Suomeen kotihoitoon ensin saamaan hoitoa fyysisiin vaivoihinsa ja sitten kun ne on hoidettu, se tulee etsimään omaa kotia Suomesta.

Fred on luonteeltaan mitä kultaisin, kiltein poika ja ansaitsee saada rakastavan kodin turvan. Se on hyvin pehmeä luonteinen, säyseä ja ystävällinen jokaiselle luontokappaleelle maailmassa.
Ensimmäiset Fredin kansion kuvat ja video on otettu elokuun reissultamme, jossa aina hyväntuulinen Fred on iloinen oma itsensä. Sittemmin ikävä kyllä Fred rupesi tarhalla taantumaan ja se oli aika surullinen ja hieman hukassa. Suomeen päästyään parin päivän ihmettelyn jälkeen sen elämänilo on palautunut ja se on taas oma onnellinen hömpöttävä itsensä, fyysisistä vaivoistaan huolimatta.

Serbiassa sen silmistä oli diagnosoitu harmaakaihi, ja Suomeen päästyään se pääsi ensin eläinlääkärille perustarkastukseen, sekä erikoissilmälääkärille lisädiagnoosiin.
Kummassakin sen silmässä on vaurio, toisessa (oikeassa) todennäköisesti synnynnäinen, ei-leikattavissa oleva harmaakaihi, ja toisessa, vasemmassa silmässä on leikattava, täysin silmän täyttänyt harmaakaihi.

Erikoissilmälääkäri tutki ensimmäisellä kerralla kummatkin silmät ja Fred sai niihin erikoissilmätippoja, yksi niistä silmänpainetta alentavia tippoja jotta leikattavissa oleva silmä on ideaalissa kunnossa. Noin kuukauden päästä leikattava silmä pitää vielä ultrata jotta nähdään ettei pohjassa ole repeämiä tms. ja siitä noin kuukauden päästä, jos ja kun kaikki on kunnossa silmä voidaan leikata. Leikkausta edeltävät eläinlääkärin käynnit maksavat yli 500 euroa, ja Fredin silmäleikkauksen arvioitu kustannus on 1500 euroa.

Pyydämme tukeasi Fredille rahankeräystilillemme FI75 5780 0720 4437 74, viitteellä:12409 – eläinlääkärikulut ja lääkintä.

Rahankeräyslupa on myönnetty Nobody´s Dog rylle lupanumerolla RA/2019/855 ja on voimassa 11.10-2019-23.2.2021 koko maassa Ahvenanamaata lukuunottamatta.

Lisää tietoja ja kuvia löytyy Facebookista, https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.2739335079431064&type=3.