Bak, akita uros, kotihoidossa Nurmijärvellä

Unknown breed

Bak oli hyljätty Zabajn kunnalliselle tarhalle edellisen omistajan toimesta koska se on liian kiltti paikallisilla kriteereillä, eikä siitä ollut vartiokoiraksi jonkun paikallisen talon takapihalle viettämään loppuelämäänsä.
Bak ehti olla kunnallisella tarhalla useamman kuukauden odottamassa papereiden valmistumistaan, mutta sairastui sitten punkin puremasta borrelioosiin, ja pääsi onneksi Monican eläinsuojelukeskukseen tehohoitoon, koska kunnallisen tarhan resurssit eivät olisi riittäneet sen tarvitsemaan intensiiviseen hoitamiseen.
Hyväluonteinen, kiltti ja sosiaalinen Bak onneksi kuntoutui täysin ja etsii nyt Suomesta aktiivista kotia jossa mielellään olisi reipas narttukoira / tasapainoinen koiralauma, tai ainoaksi koiraksi.
Bak on säyseäluonteinen koira, jota hieman ujostuttaa alussa ihmisiin tutustuminen; se on utelias mutta vähän ajan päästä kovin iloinen saadusta huomiosta ja rapsuttelusta.
Kotiutuessaan Bak rotutyypillisesti leimautuu varmasti omiin ihmisiinsä/ihmiseensä ja siitä saa uskollisen kaverin mm. pitkille lenkeille, vaikka vaelluskaveriksi tai harrastuskoiraksi. Bak on myös sen verran itsenäinen luonne, että adoptoijan tulee olla osaava vastaavan rodun käsittelyssä ja kouluttamisessa.
Bak etsii kotia kaupunkien keskusta-alueiden ulkopuolelta; rivari- tai omakotitaloon ilman pieniä lapsia. Bakin mahdollisesta riistaviettisyydestä ei ole tietoa.
Bakin arvioitu syntymäaika on 15.4.2014 ja se on noin 35 kiloinen.
Bakin erittäin tiheä turkki tarvitsee säännöllistä hoitoa (harjaaminen) ja se rakastaa ulkona oloa-kokonaan ulkokoiraksi Bakia ei kumminkaan luovuteta.

Adoptiosta kiinnostuneet yhteydenotot pyydämme [email protected] sähköpostiin.

Bak on Suomeen tullessaan rajaeläinlääkärin tarkastama, kastroitu, sirutettu, rokotettu, tautitestattu, ulko-ja sisäloishäädetty ja merkitty Tracesiin.