Aska

Unknown breed

IMG_6564IMG_6561IMG_4658

AskaAska on saksanseisoja narttu, ja sen arvioitu syntymäaika on 02.12.2010. Aska on hyvä luonteinen, aktiivinen perhekoiraksikin sopiva luonne, joka sopii niin lenkkikaveriksi kuin harrastekoiraksi. Aska asuu kunnallisella tarhalla jossa koirakuolleisuus on yli 50 prosenttia koirapopulaatiosta, jonka takia se pääsee turvaan pääkaupunkiseudulle Suomeen etsimään omaa kotia kotihoitopaikasta käsin. Seurallinen niin koirien kuin ihmisten kanssa. Metsästysvietistä ei ole tietoa, jonka takia Aska ei sovi ensimmäistä koiraa hakevalle perheelle. Paino noin 25-30kiloa. Korkea-keskienerginen.

27.4.2017 Askan kuulumisia kotihoidosta

Ensimmäisen viikon Aska oli vähäruokainen ja ymmällään kaikesta uudesta.

Nyt Askasta on kuoriutumassa hiljalleen rauhallinen ja hurmaava tyttö ja ruoka on alkanut maistumaan. Sisällä Aska on sopeutunut hienosti elämään kerrostalossa. Hän kuuntelee rapun ääniä rauhallisesti eikä hauku, myös yksinolo sujuu hyvin. Askan lempipuuhaa kotona on tavaroiden kantaminen omaan petiinsä ja ympärillä tapahtuvien asioiden seurailu.  Ajoittain hän yrittää liimautua ihmiseen kiinni hakemaan huomiota. Toisiin koiriin Aska suhtautuu arvokkaan välinpitämättömästi ja kotihoitopaikassa hän on innostunut myös leikkimään muiden koirien kanssa leluilla. Ruokaillessa Aska ilmoittaa murahtamalla liian innokkaasti lähelle tunkevalle koiralle. Askan kanssa on harjoiteltu ruokailun yhteydessä kontaktiharjoituksia ja katsekontakti tulee jo nykyään oma-aloitteisesti. Suihkussa käynti, hampaiden harjaus, kynsien leikkaus ja muut hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta ja tällöin Aska näyttääkin nauttivan saamastaan huomiosta.

Askan kanssa ollaan alusta saakka käyty autoilemassa ja hän kulkeekin rauhallisesti nukkuen autossa ja hyppää itse takaluukkuun ja sieltä pois. Rappuset Aska kulkee alaspäin reippaasti, mutta ajoittain ylöspäin kulkeminen on epävarmaa.

Aska on kehittynyt paljon hihnakävelyssä ja hän ohittaakin kaupungilla kaikki vastaantulijat rauhallisesti kävellen. Riistaviettiä löytyy ja oravan tai muun eläimen nähdessään Aska yrittää juosta eläimen perään hännäntöpö viuhuen, myös hajut saavat neidin yrittämään vetämistä hihnassa. Ulkona kävellessä Aska ottaa ajoittain kontaktia taluttajaansa ja tätä ollaankin vahvistettu.

Aska on sirutettu, madotettu ja rokotettu. Koirat merkitään TRACES-järjestelmään Eviran kaupallisen kuljetuksen säännöstöjen mukaisesti.

Aska odottaa oman kodin löytymistä kotihoitopaikassaan, johon häntä voi tulla sovitusti tapaamaan.