Adoptiokustannukset

Yhdistyksemme ei myy koiria, vaan etsii niille sopivia adoptiokoteja. Adoptoijan tulee olla täysi-ikäinen, täydessä ymmärryksessä toimiva henkilö. Koirat itsessään eivät maksa mitään, mutta pyydämme adoptoijia osallistumaan niiden valmistelu- ja tuontikustannuksiin. Adoptiokulukustannukset ovat Serbiasta adoptoituville koirille vain noin puolet todellisista tuontikustannuksista. Loput kuluista yhdistys kattaa saamillaan lahjoituksilla.

Adoption kustannukset muodostuvat koiran adoptioon valmistelusta, rahtilentolipun hinnasta, Eviran rajaeläinlääkärin tarkastuksesta Helsinki-Vantaan lentokentällä ja tullauskuluista , sekä muista kaupallisen kuljetuksen kuluista. Koirat merkitään TRACES-järjestelmään Eviran kaupallisen kuljetuksen säännöstöjen mukaisesti. Yksityiskohtaisempaa tietoa tuonnin vaatimuksista löydät Eviran sivulta.

Eu:n ulkopuolisella tuonnilla Suomeen ei ole samanlaisia rekisteröintivaatimusia kuten Eu:n sisäisellä tuonnilla, joten Eu:n ulkopuolisena maana Serbian tuontiemme rekisteröinti Traces järjestelmään tapahtuu ”Muun eläinlajin tilana” hyväksyntänumerolla FI00011666.

Pienten koirien adoptiokulut ovat 400 euroa,

Keskikokoisten koirien 450 euroa,

Suurten koirien 500 euroa.

Erikoisadoptoinnit (seniorit, invalidit , uudelleen adoptoitavat) ovat 300-350 euroa.

Koiran adoptiokustannuksiin kuuluu muunmuassa:

1) Adoption valmistelu n. 170 euroa
Sisältää: mikrosiru, lemmikkieläinpassi, rokotukset (rabies ja yhdistelmärokotukset ) verikoe, vasta-aine testi rabiesta vastaan, sterilointi, kaupallisen tuonnin sertifikaatti+verot , madotus, sydänmatotestin ja -suojan, ulkoloishäätö ja muut verot paikallisille viranomaisille

2) Lentolipun hinta n. 400 euroa (alkaen)
Lipun hinta määräytyy koiran koon mukaan

3) Kaupallisen kuljetuksen kustannukset n. 300 euroa
Rajaeläinlääkärintarkastuksen lisäksi tullauskustannukset, sekä Service Airin palvelumaksut koirien vastaanottamiseen ja luovuttamiseen

Adoptiokulut pyydetään maksamaan yhdistyksen tilille:

Nobodys dog Suomi-Serbia ry
Tilinumero/ iban: FI3057800720403844
Bic-koodi: OKOYFIHH
Pankki: Helsingin OP